tallers i audicions

audició: instròniks: música + tecnologia

Es proposa una audició on els nois i noies podran conèixer diferents instruments electrònics, des del primer instrument electrònic, el Theremin, fins als actuals instròniks, uns instruments personalitzats, reciclats on cada un té una funció diferent.

S’utilitza la música, per apropar-se a la tecnologia i, aquesta, per entendre la música, d’una manera diferent.

Es fa servir l’electrònica: sensors, actuadors, Arduino, Scratch, Leap Motion, Makey-Makey… Per acabar fent ritmes, acords, melodies, notes, greus, aguts, acords majors, menors,… i finalment transformem els nois i noies en les notes d’un instrument.

La sessió dura uns 50 minuts. I està pensat per fer-ho amb un grup de classe.

taller: orquestraula = makey-makey + scratch

Transformem l’aula en una Orquestra fent que els instruments siguem nosaltres mateixos.

És una activitat d’introducció a la Robòtica on programarem amb l’Scratch i ens connectarem amb plaques Makey-Makey per acabar tocant un tema tots plegats.

La sessió és d’uns 50 minuts. Està pensada per fer a un grup classe.

Des de 2018 instròniks som Ambaixadors de la placa Makey Makey

formació per formadors: com introduir la robòtica d’una manera creativa a l’aula

Xerrada taller de com els instròniks us proposem introduir la Robòtica als Centres Educatius, tant de Primària com a Secundària. Aquesta xerrada-taller pot tenir diferents durades, des d’una demostració d’1 hora, fins un Taller de 3 hores o fins hi tot una formació de 15 hores on es puguin presentar tot de materials, exemples i gadgets que es poden utilitzar en els diferents nivells.

A part també us podem recolzar en l’implementació d’algunes d’aquestes activitats.

formació per formadors: presentació del kit Makey-Makey

El makey-makey permet trobar maneres creatives d’interactuar amb els ordinadors, utilitzant objectes quotidians com a substituts del teclat i del ratolí. Com funciona un makey-makey, proposta d’activitats utilitzant makey-makey, …

Des de 2018 instròniks som Ambaixadors de la placa Makey Makey